جهت اجرای نمای اسپایدر لوله ای با ما تماس حاصل فرمایید

۰۹۱۲۲۶۸۲۹۳۳  –  ۰۲۱۸۸۵۵۲۰۵۱

مزایا و معایب نمای اسپایدر شیشه ای

مزایا و معایب نمای اسپایدر شیشه ی به شرح ذیل است:

  • دیتیل پیچیده و نیاز به مجری توانمند
  • نیاز به کنترل مداوم جهت اجرای صحیح آب‌ بندی
  • نیاز به محاسبات سازه و کنترل توسط مهندسین عمران در مقایسه با سیستم‌های مشابه مانند کرتین وال که نرم افزار ساده محاسباتی دارند

مزایا:

  • وزن کم سازه و اتصالات
  • شفافیت یکپارچه نما
  • کاهش دادن هزینه نماسازی با ایجاد نمای دو طرفه
  • سادگی جزئیات اجرا
  • تنوع سیستم‌های سازه ای نمای اسپایدر
  • مقاومت در برابر نیروی زلزله از طریق امکان حرکت پنل‌های شیشه در روتل ها

اجرای نمای اسپایدر فین گلس به نوعی از نماهای مدرن شیشه‌ای خود ایستا گفته می‌شود که در آن شیشه به وسیله اتصالات نقطه‌ای به سازه متصل می‌گردد. کاربرد اصلی نمای اسپایدر در ساختمان‌های تجاری و اداری می باشد. به‌طور کلی نمای اسپایدر دارای سیستم متنوع ساختار سازه‌ای از سیستم سازه‌های فلزی، کابلی و شیشه‌ای می‌باشد که با توجه به کاربری ساختمان، بارگذاری و هزینه از آن‌ها استفاده می‌شود.

از آنجایی که اتصالات این سیستم اجرایی نمای شیشه ای شبیه عنکبوت است، به این نمای شیشه ای ، نمای اسپایدر گفته می شود. نمای اسپایدر یکی از انواع نمای کرتین وال است که به خاطر شکل عنکبوتی بست‌هایش به این نام شناخته می‌شود. این نما به دلیل اینکه سازه عمودی و افقی بر روی نما دیده نمی شود دارای سطح یکپارچه شیشه‌ای می باشد که باعث میشود حداکثر نور روز را به فضای داخلی ساختمان بدهد. معمولا نمای اسپایدر بیشتر در ساختمان‌های تجاری و اداری کاربرد دارد. این نوع نما می تواند به عنوان پوشش اول و اصلی و یا پوشش دوم استفاده شود. به طور کلی نمای اسپایدر دارای سیستم متنوع ساختار سازه‌ای فلزی، کابلی و شیشه‌ای می‌باشد. که هر کدام مشخصات مخصوص به خود را دارند.

انواع روش های اجرای نمای اسپایدر شیشه ای :

روش های اجرای نمای اسپایدر شیشه ای با توجه به نوع سازه و نوع اجرای آن متفاوت است. این نماها می‌توانند در مدل‌های مختلف تولید و نصب شوند که عوامل بسیاری در تعیین مدل نما نقش دارند از جمله مکان و نوع دسترسی به کارگاه پروژه، زمان در نظر گرفته شده برای نصب ، مشخصات و نوع سازه‌، هزینه در نظر گرفته شده برای نما و طراحی کلی و معماری سازه. نمای اسپایدر  به چند دسته تقسیم می‌شود و هریک ظاهری متفاوت را برای ساختمان پدید می‌آورند. اجرای نمای اسپایدر شیشه ای با توجه به سازه به پنج دسته تقسیم می‌شوند. که هریک ویژگی‌ها را داشته و از نظر فنی و زیبایی ساختار متفاوتی را پدید می‌آورند.

 نمای اسپایدر با سازه خرپا فلزی

 نمای اسپایدر کابلی

نمای اسپایدر اسپیس فریم یا سازه فضا کار

نمای اسپایدر فین گلس

نمای اسپایدر لوله ای یا قوطی

اجرای نمای اسپایدر لوله‌ای یا قوطی : 

اجرای نمای اسپایدر لوله‌ای رایج‌ترین نوع نمای اسپایدر در ایران می باشد. در نمای اسپایدر لوله ای یا قوطی وزن کل سازه به وسیله لوله های استیل به کف ساختمان منتقل میشود. در این نما از لوله استیل دایروی به عنوان سازه پشتیبان جهت انتقال نیرو های وارده به زمین استفاده می‌شود. ابعاد لوله‌های به کار برده شده در نمای اسپایدر لوله ای ارتباط مستقیمی با وزن شیشه، محل قرارگیری پروژه و چیدمان شیشه‌ها دارد که توسط مهندسان اجرایی و براساس محاسبات بارهای وارده به طور دقیق محاسبه میشود. در نمای یک یا دو طبقه، استفاده از لوله استیل به قطر ۷۶ یا ۱۰۲ میلی‌متر  معمول است.

مزایای نمای اسپایدر لوله ای عبارت است از سرعت اجرای بالا، سهولت در طراحی، عدم وجود محدودیت‌های طراحی و محاسباتی، قیمت پایین‌تر و در دسترس بودن مصالح مورد نیاز برای اجرای این سیستم که  باعث شده تا استفاده از این روش نسبت به بقیه روش‌ها در اولویت قرار گیرد. 

اجرای نمای اسپایدر فین گلس :

شیشه در اجرای نمای اسپایدر فین گلس هم نقش سازه‌ی نگهدارنده را دارند و هم نقش نمای شیشه‌، به همین دلیل است که به نمای فین گلس نمای شفاف نیز گفته می‌شود.

در نمای اسپایدر فین گلس وزن کل سازه به وسیله یک تیغه شیشه ای که از دو یا سه لایه شیشه سکوریت و لمینت ساخته شده به کف منتقل میشود.

در این نما، اتصال میان قاب‌های شیشه و شیشه‌های فین توسط اتصالاتی از جنس فولاد ضدزنگ مانند روتل، اسپایدر و بست‌های فین انجام می‌شود. در این سیستم دیگر برای اجرای نما، نیازی به تیرهای فولادی و بتنی نخواهیم داشت و اتصال به پایه از طریق اتصالات مفصلی و اتصال به تکیه‌گاه از طریق بیس پلیت‌های استیل صورت می‌پذیرد.

نمای اسپایدر فین گلس به طور کامل از شیشه ساخته می‌شود. لوله های استیل جای خود را به تیغه شیشه‌ای لمینت شده به شکل عمود می دهند. سپس قطعات نگهدارنده اسپایدر مانند روش لوله ای روی تیغه شیشه ای نصب می‌شوند و در پایان پنل‌های شیشه‌ای در محل خود قرار خواهند گرفت. مهم‌ترین دلیل استفاده از نمای اسپایدر فین گلس حذف چهارچوب‌ها و شبکه‌های نگهدارنده شیشه است.

نمای اسپایدر کابلی :

نمای اسپایدر کابلی یکی دیگر از انواع نمای اسپایدر محسوب می‌شود که توسط کابل‌های افقی و عمودی به شکلی کاملاً منظم و شبکه‌ای ساخته می‌شود. این کابل‌ها از طریق گیره‌های استیل در جای خود ثابت می‌شوند و از طریق جک‌های هیدرولیکی تحت کشش قرار می‌گیرند. کابل مورد استفاده در این نما وظیفه تحمل بار و انتقال آن به تکیه گاه‌ها را بر عهده دارد. اسپایدر کابلی کمترین مزاحمت را در نمای ساختمان ایجاد می‌کند و باعث دستیابی به دید وسیعی می‌شود. شکل پذیری مناسب نمای اسپایدر کابلی باعث شده است که از آن در ساخت نماهای شیشه ای منحنی استفاده کنند زیرا علاوه بر ایجاد زیبایی، سختی جانبی بیشتری را نیز فراهم می کند.

نمای اسپایدر خرپا فلزی :

در این روش خرپا فلزی جهت تحمل بار مرده و بار دینامیکی طراحی شده و اسپایدرها با جوش یا پیچ بر روی این سازه نشسته و بار را منتقل می‌کنند. محاسبه خرپای اینچنینی بسیار ساده بوده و تولید این‌گونه خرپا نیز به سرعت انجام می‌پذیرد. می‌توان آن رارنگ پادرکوتینگ نمود و محاسبان ایرانی شناخت خوبی از عملکرد آن دارند.

روش نصب نمای اسپایدر فین گلس :

  1. برداشت از محل و تهیه نقشه های اجرایی
  2. بعد از کف سازی ستون ها (لوله، قوطی، فین گلس) با توجه به فواصل موجود در نقشه های اجرایی توسط بست‌های مخصوصی به کف و سقف نصب می‌شود.
  3. بعد از نصب ستون ها نوبت به نصب اتصالات اسپایدری که معمولاً x و y هستند به ستون ها می رسد.
  4. برداشت مجدد جهت ابعاد و اندازه شیشه و محل سوراخکاری شیشه ها
  5. نصب شیشه، اتصال روتل ها و آب بندی بین شیشه‌های نصب‌شده. فاصله‌ای بین ۱ الی ۱٫۵ سانتی‌متر بین شیشه ها  گذاشته می‌شود که آن را با چسب‌های سیلیکون بی‌رنگ یا درپوش های استیل به‌صورت دقیق پر می‌کنند. این فاصله باعث می‌شود در زمان افت ساختمان و یا زلزله شیشه اسپایدر به هم برخورد نکرده و دچار شکستگی نشوند.
  6. شیشه‌های به‌کاررفته در نمای شیشه‌ای اسپایدر اصولاً باید به‌صورت شیشه لمینت و یا به‌صورت شیشه  ۱۰میلی سکوریت استفاده شود.

مزایا و معایب نمای اسپایدر فین گلس :

معایب:

  • دیتیل پیچیده و نیاز به مجری توانمند
  • نیاز به کنترل مداوم جهت اجرای صحیح آب‌ بندی
  • نیاز به محاسبات سازه و کنترل توسط مهندسین عمران در مقایسه با سیستم‌های مشابه مانند کرتین وال که نرم افزار ساده محاسباتی دارند

مزایا:

  • وزن کم سازه و اتصالات
  • شفافیت یکپارچه نما
  • کاهش دادن هزینه نماسازی با ایجاد نمای دو طرفه
  • سادگی جزئیات اجرا
  • تنوع سیستم‌های سازه ای نمای اسپایدر
  • مقاومت در برابر نیروی زلزله از طریق امکان حرکت پنل‌های شیشه در روتل ها