انواع زیرسازی سقف کاذب ۶۰ *۶۰
برای زیر سازی تایلهای ۶۰ * ۶۰ از سپری ۳۶۰ گالوانیزه به طول ۳۶۰۰ میلیمتر، عرض ۳۸ میلیمتر و ارتفاع ۲۴ میلیمتر میباشد. سپری ۱۲۰، سازه گالوانیزه به طول ۱۲۰۰ میلیمتر ، عرض ۲۸ میلیمتر و ارتفاع ۲۴ میلیمتر میباشد. سپری ۶۰، سازه گالوانیزه به طول ۶۰۰ میلیمتر ، عرض ۲۸ میلیمتر و ارتفاع ۲۴ میلیمتر میباشد. در سپری ۳۶۰ ، هر ۱۵۰ میلیمتر شیاری قرار دارد که سپریهای ۱۲۰ و ۶۰ در آن قرار گرفته و در هم قفل میشوند. به همین دلیل پس از اتمام کار یک سازه یکپارچه ، متحد و مستحکم را خواهیم داشت. این نوع سقف کاذب از اتصال سازههای سپری کلیک با فواصل ۳۰ در۳۰ ، ۳۰ در ۶۰ و یا ۶۰ در۶۰ ایجاد میشود که میتوان انواع تایلهای گچی ، PVC مناسب جهت نصب در سرویسها و آشپزخانه ، آکوستیک ، فلزی (گالوانیزه و یا آلومینیوم) و یا انواع طلق را بصورت ترکیبی در آن بکار برد.
سازه سقف کاذب
شبکهای از نبشی گالوانیزه، سپری و اتصالات آویز (آویز فنری و یا مفتول گالوانیزه) تشکیل میشود. پس از اندازهگیری دقیق و تصمیمگیری در مورد محل قرارگرفتن تایلهای برش خورده (در مواردی که طول یا عرض اتاق مضربی از ۶۰ نباشد لازم است تایلها بصورت برش خورده مورد استفاده قرار گیرند) نبشیهای گالوانیزه دور تا دور دیوار در ارتفاع دلخواه با درنظرگرفتن خط تراز نصب میشوند. معمولا جهت نصب نبشیهای سقف کاذب بسته به جنس دیوار ، از میخ پرچ (دیوارهای پوشیده شده از انواع کاشی و سرامیک)، رول پلاک (دیوارهای گچی) و میخ چاشنی (دیوارهای بتنی) استفاده میشود. پس از نصب نبشیها لازم است با توجه به محل قرارگیری سپریهای اصلی، آویزها نصب شوند. نقش اصلی آویزها مهار وزن سقف کاذب میباشد. معمولاً تعداد و فاصله بین آویزها متناسب با جنس سقف کاذب و همچنین تعداد روشناییهای مورد نظر محاسبه میشوند. در صورتی که فاصله بین سقف اصلی و سقف کاذب بیش از یک متر باشد لازم است برای نصب آویزها ابتدا شبکهای فلزی نصب شده و سپس آویزها به آن متصل گردند. ایرادات وارده به سقفهای گچ برگی معمولاً به دو دلیل عمده بوجود میآیند: اشتباهات کارفرمایان در کار باکناف و آسمان مجازی توجه محض به کاهش هزینه در بین کارفرمایان: این اشتباه صرفاً منحصر به کار کارفرمایان با سقف گچ برگی نمیباشد.
اما معمولاً شاهدیم برخی در گرفتن قیمت از پیمانکاران این سوال را مطرح میکنند که سقف کاذب متری چند است؟! و در نهایت بین دو یا سه پیمانکاری که پایینترین قیمت را ارائه کردهاند یکی را انتخاب میکنند و پس از انجام کار از سیستم سقف کاذب پیشساخته گلایه میکنند در حالی که شاید کسانی که به هر قیمتی حاضرند کار سقف کاذب انجام دهند، ممکن است یا جنس متفرقه به کار ببرند یا از فاصله زیرسازی بزنند و سازه کمتری در سقف کاذب به کار ببرند. عدم آگاهی کارفرمایان از نحوه صحیح اجرای دیوار و سقف کاذب کناف کارفرمایان باید لااقل الفبای استفاده از سیستم کناف را بدانند تا در صورت اشتباه یا تخلف پیمانکار به او تذکر داده و از اجرای نامطلوب کار بپرهیزند. عدم وجود قرارداد جامع و آیندهنگرانه در صورتی که قرارداد کارفرمایان آیندهنگرانه نباشد یا در آن آیتمهای محول شده به پبمانکار کناف دیده نشده باشد قطعاً کار با دلخوری یا مشکل مواجه خواهد شد در قرارداد نوع پنل، تاکید بر استفاده از صرفاً محصولات کناف، بتونه کاری یا عدم آن، نحوه محاسبه کار انجام شده، نحوه پرداخت، محل دقیق هالوژنها، انجام یا عدم انجام ماستیک، حمل و نقل مصالح تا پای کار یا عدم آن قید شود.
- نصب سازه تراز پس از تعیین خط تراز سقف
- اتصال آویز به سقف اصلی با استفاده از قطعه HT90
- اجرای سازههای اصلی T3600
- اجرای سازههای فرعیT1200
- اجرای سازههای فرعی T600
- تایل گذاری شطرنجی جهت ایجاد نشست اولیه،
- تنظیم ارتفاع سقف
- تکمیل تایل گذاری
توصیه موکد این است
خرید متریال با کیفیت بالا ، انتخاب سازهها ، گچ برگهای مناسب و قبل از اجرای زیرسازی ، باید فاصله آویزها ، فاصله سازههای باربر و فاصله سازههای پنل خور بر اساس نوع پوشش کاری، رده وزنی سقف کاذب و نوع مقاومت در برابر حریق (در صورت اجرای ساختارهای دارای کد حریق) و از طریق جداول مندرج در دفترچههای محاسباتی استخراج شود. اجرای نبشی تراز در صورت بنایی بودن دیوار پیرامونی سازه تراز پس از نازک کاری و بر روی پوشش نهایی گچ دیوار اجرا میشود. همچنین باید نوار چسب جداکننده در حد فاصل سازه تراز و دیوار قرار گیرد. درصورت نیاز به ایجاد خط سایه در فصل مشترک دیوار و سقف (به ویژه در دیوارهای با پوشش کاشی یا سنگ) میتوان پنل را با فاصله از دیوار اجرا نمود و لبه آن را به وسیله جی بید پوشش داد. در این صورت استفاده از نوار چسب جداکننده لازم نخواهد بود. سازه تراز به دو صورت باربر و غیر باربر قابل اجراست. در لبههای باربر، نشیمنگاه سازههای پنل خور یا باربر بر روی بال سازه تراز باید حداقل ۲٠ میلیمتر باشد. در لبههای غیر باربر، بکارگیری سازه تراز اختیاری است؛ ولی نصب آن اجرای سقف را آسانتر مینماید. نصب سازه تراز در سقفهایی که دارای عملکرد صوتی و یا کد حریق هستند، الزامی است (چه در لبههای باربر و چه در لبههای غیر باربر) – جهت آویزگیری بهتر است از قطعه HT 90 استفاده شود. جهت آویزگیری با ارتفاع بیش از ۱ متر از آویز نانیوس استفاده شود. فواصل اولین آویز از دیوار ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتر و فاصله بین آویزها از یکدیگر ۶۰ الی ۷۰ سانتیمتر میباشد. البته جهت تعیین فاصله آویزها و همچنین فاصله سازهها پنل خور و سازههای باربر از یکدیگر، میتوان از دفترچههای محاسباتی از پیش تعیین شده استفاده کرد.
جهت اتصال سازهها از پیچ سازه به سازه نوک تیز استفاده شود. در صورت استفاده از پیچهای سرمته زیرسازی شل شده و در نهایت سقف شکم خواهد داد. اجرای سازههای باربر سقف کاذب سازه های باربر توسط رکاب به آویز متصل می شوند. با توجه به تراز مورد نظر ، رکاب توسط سوزن تنظیم ارتفاع به آویز متصل میشود. سازه باربر توسط دو عدد پیچ پب به رکاب متصل میشود. اجرای سازههای پنل خور سقف کاذب و دیوار سازههای پنل خور توسط پل یا قطعه اتصال نیمه ، به سازههای باربر متصل میشوند. اولین سازه باربر از دیوار ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتر و فواصل بین سازههای باربر ۹۰ سانتیمتر و فواصل سازههای پنل خور ۵۰ الی ۶۰ سانتیمتر میباشد. پیشبینی دقیق محل دریچههای بازدید و جای چراغها در هنگام زیرسازی الزامی میباشد.